Mensen

Je kan op 1001 manier naar een organisatie kijken. Dat is nuttig want op die manier kom je tot betere oplossingen voor vraagstukken.

Van alle 1001 manieren van kijken domineert bij mij de visie dat een organisatie toch vooral een samenspel is tussen mensen. Organisatieproblemen zijn in de kern vaak mensproblemen, als die opgelost worden is de rest van de vraagstukken vaak goed te hanteren.

Iedereen weet dit en toch worstelen organisaties ermee om het potentieel uit hun vakmensen te halen. Hoe ga je met mensen om terwijl je er zelf ook één bent.

De mens is complex en divers en dat maakt het moeilijk. We willen allemaal wat anders?

Het tegenovergestelde is net zo goed waar en dat idee biedt een praktisch handvat. De mens is in wezen eenvoudig en we zijn allemaal min of meer gelijk. Zeker in onze basisbehoeften. Zoals gezien en gekend worden in wie we zijn en wat we doen. Dat doet wonderen.

Als dat waar is kunnen we elkaar toch eenvoudig van dienst zijn. Dus groet iedereen die je op je pad tegenkomt en sla nooit de gelegenheid over om iemand te vragen hoe het is en wat haar of hem bezighoudt. Een goed gesprek, een schouderklop en een glimlach.

Met een groet van Frijman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s